Frågor och svar

Vi vill hjälpa dig snabbt hitta svar på dina frågor. Här har vi samlat några mycket produktrelaterade frågor som vi tror kan vara till stöd för dig. Säkert har du även andra frågor som vi inte tänkt på. Hör av dig till oss på Linde Healthcare kundcenter, dagtid per telefon eller via e-post oavsett tid, så ska vi hjälpa till att besvara dem så gott vi kan. Här hittar du kontaktuppgifter och tider.

Hur levereras syrgasen till patienten?

När du skickat iväg receptet tar apoteket över och lägger en beställning hos Linde Healthcare. Vi levererar sedan både syrgas och tillbehör direkt hem till patienten. Leveranserna sker efter behov när patienten beställer mer.  Eller enligt fortlöpande leverans med överenskommet schema 1–3 gånger per vecka beroende på var patienten bor.

Vilka instruktioner ska jag ge patienten innan behandlingen påbörjas?

Det finns en snabbinstruktion som hjälper användaren med alla förberedelser att koppla ventilen till flaskan och även guidar i hur man gör efter användning. På den finns även följande instruktion i hur pateinten kan inhalera: ”Börja med att dra 3-4 mycket djupa och långsamma andetag.  Andas sedan i normal takt. Fortsätt så tills du blir smärtfri.  Du kan upprepa behandlingen så många gånger som du behöver under dygnet.”

Vad kostar syrgasbehandlingen för patienten?

Patienten betalar maximalt 2200 kr per år. Både syrgasflaskor och Hortons demand startpaket ingår i högkostnadsskyddet och är subventionerade av TLV.

Vilken utrustning ska jag förskriva utöver själva syrgasflaskan?

För att kunna andas in syrgasen behövs en andningsmask eller munstycke och en ventil att koppla till flaskan. Dessa finns i Hortons demand startpaket. Sök upp det i ert e-receptsystem eller använd fritextrutan på receptet om startpaketet saknas i systemet. Skriv då: ”Hortons demand startpaket. Varunummer på apoteket: 22 06 07”. Hortons demand startpaket är ett hjälpmedel och finns därför inte registrerat i FASS.

Vilken syrgasflaska ska jag förskriva när vi konstaterat att syrgasen fungerar och patienten vill påbörja en längre behandling i hemmet?

LIV 10 liter för hemmabruk. Du hittar den i FASS och ert e-receptsystem under namnet: ”10 liters aluminiumflaska med avstängningsventil med inbyggd tryckregulator och flödesreglering Maxi/Midi-flow”.

Vilken syrgasflaska ska jag förskriva när patienten vill testa syrgasbehandling i hemmet för att se om det fungerar?

LIV 2 liter. Du hittar den i FASS och ert e-receptsystem under namnet: ”2 liters komposit/alternativt aluminium-flaska med avstängningsventil med inbyggd tryckregulator och flödesreglering Mini-flow”.

Vilken syrgasflaska ska jag förskriva och hur hittar jag rätt flaska i FASS?

10 liter, 2 liter eller 1,1 liter. De har följande namn i FASS och borde heta samma sak i ert e-receptsystem.

LIV 10 liter
10 liters aluminium-flaska med avstängningsventil med inbyggd tryckregulator och flödesreglering Maxi/Midi-flow
LIV 2 liter
2 liters komposit/alternativt aluminium-flaska med avstängningsventil med inbyggd tryckregulator och flödesreglering Mini-flow
LIV 1,1 liter
1,1 liters kompositflaska med avstängningsventil med inbyggd tryckregulator och flödesreglering Mini-flow
Läs mer om förskrivning här och apotekets varunummer i TLVs prislista för medicinska gaser.

Fungerar medicinsk syrgas för alla Hortonspatienter?

Nej, alla har inte effekt av medicinsk syrgas. Omkring 7 av 10 blir smärtfria eller upplever smärtlindring inom 15–20 minuter efter att ha inhalerat 100 % medicinsk syrgas.1

Till toppen av sidan